Uw expert in micro- & minidruppels

AL 30 JAAR UW PARTNER

Reldair is specialist en koploper op het gebied van kwaliteit, kennis, innovatie en ontwikkeling van mist-, nevel- & sproeisystemen.

minidruppels

Geurbestrijding, stofreductie en sproei-ontvetting in de industrie

Voor geurbestrijding, stofreductie en sproei-ontvetting in de industrie biedt Reldair dé oplossing met op maat en naar wens gemaakte mistsystemen. Wat hebben rookgaskanalen, drukkerijen en recyclingbedrijven met elkaar gemeen? Dat ze allemaal baat hebben bij een mistsysteem van Reldair, namelijk voor het bestrijden van geur en stofreductie of om uitdroging (van papier bijvoorbeeld) te voorkomen. Voor bedrijven bijvoorbeeld die te maken hebben met de steeds strenger wordende milieu-eisen in verband met stankoverlast, kunnen we dit in een groot aantal gevallen oplossen met een geuronderdrukkend middel dat verneveld wordt middels onze nevelsystemen. Voor alle industriële doeleinden m.b.t. geurbestrijdingstofreductie en sproei-ontvetting biedt Reldair een oplossing en advies op maat. Voor deze systemen zijn geen bouwvergunningen of hoge kosten nodig.

BESTRIJDING
VAN STOF

BESTRIJDING
VAN GEUR

TEMPERATUUR
VERLAGEND

BREED
TOEPASBAAR

EENVOUDIGE
INSTALLATIE

Interior Solutions Owner & Co-Owner
INDUSTRY-LINE SYSTEM

GEURBESTRIJDING

Vaak is er slechts een bepaalde periode in het jaar of een beperkt aantal tijdstippen op een dag sprake van stankoverlast. In veel gevallen is dit eenvoudig en zonder hoge kosten structureel op te lossen. Middels de nevelsystemen van Reldair wordt er een geuronderdrukkend middel verneveld dat de overlast van stank minimaliseert.

Geen hoge investeringskosten nodig.

INDUSTRY-line system

STOFREDUCTIE

Voor stofbestrijding of stofreductie bieden de systemen van Reldair een perfecte uitkomst. In afvalverwerkingsbedrijven, de recyclingindustrie of biogasplantages wordt onze speciale stofreductie-nozzle al veelal toegepast. Niet alleen ter bestrijding van stof of ter preventie van stofwolken, maar ook voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden voor het personeel. Het productieproces wordt hierbij niet vochtig. Dit gebeurt met bevochtiging van de lucht met een druppel, die lang genoeg blijft zweven om stof aan zich te binden, wat een aanzienlijke vermindering van respirabel stof geeft. Deze toepassing vindt vooral plaats bij vuil- sorteer en recyclebedrijven. Daarnaast is dit systeem uitermate geschikt voor het verbeteren van de luchtvochtigheid, ter voorkoming van uitdroging van papier, zoals in drukkerijen, of (half)fabricaten.

INDUSTRY-line system

STOFREDUCTIE TIJDENS SORTERING

Tijdens het sorteren van pootgoed is een welbekend probleem het vrijkomen of ontstaan van stofwolken. De systemen van Reldair zorgen ervoor dat door het vernevelen van een zeer fijne mist stof aanzienlijk gereduceerd wordt, zonder dat de producten nat of vochtig worden. Een optimale oplossing voor een gezonde werkomgeving. Uitsluitend met RN-1800 systeem, waarbij onder een druk van 120 BAR de fijnste mist wordt geproduceerd, blijft het pootgoed droog. Overtollig vocht schade schaadt namelijk kostbaar pootgoed. Reldair adviseert graag welk systeem in welke situatie het beste geschikt is.

INDUSTRY-line system

STOFREDUCTIE TIJDENS OPSLAG

De systemen van Reldair zijn al tientallen jaren een betrouwbare toepassing om gewichtsverlies in pootgoed (zoals aardappelen), groenten en fruit sterk te reduceren. Bij aardappelen kan de hoeveelheid drukplekken zelfs verminderd worden tot maar liefst 50%, wat voor een betere opbrengst en dus een betere opbrengstprijs zorgt. Het systeem treedt in werking wanneer de gemeten relatieve luchtvochtigheid zakt onder de 95% en dus de dampspanning tussen de aardappel en de omgevingslucht te groot wordt. De luchtstroom uit de ventilatoren wordt door speciaal gemaakte nozzles voorzien van extra vocht. Deze in de drukgang bevochtigde luchtstroom gaat vervolgens via het kanaal de bewaarcel in. Juist door de uiterst fijne mist met een druppelgroote van 10 micron, wordt de beste verdeling verkregen. 

Interior Solutions Owner & Co-Owner

Geen productiestop en eenvoudig te installeren.

Interior Solutions Owner & Co-Owner
INDUSTRY-LINE SYSTEM

SPROEI-ONTVETTING

Dit modulaire sproeisysteem is multifunctioneel inzetbaar in diverse productieomgevingen waar het gewenst is om de (half)fabricaten te besproeien, desgewenst van alle kanten. Het systeem benevelt oppervlaktes met ontvettingschemie voor een goede oppervlaktehechting. Middels de doseerpomp en het slimme systeem werkt het perfect in verschillende productie-omgevingen. Deze sproei-installatie heeft meerdere nozzles waarvan de waterafgifte instelbaar van is. De sproei-unit wordt klantspecifiek gemaakt en is volledig naar wens aan te passen. Tijdens de installatie en testfase is de capaciteit van de nozzles ook nog aan te passen om zodoende het beste resultaat te creëren. Deze unit wordt vervolgens bedrijfsklaar geleverd en is daardoor snel ter plaatse en inzetbaar, waardoor eventuele stagnatie in uw productieproces tot een minimum beperkt wordt.

De systemen zijn standaard, onze oplossingen echter maatwerk!

Waarom

Kiezen voor de Industry-line van Reldair

Met een gemiddeld zeer kleine druppelgrootte zijn de systemen van Reldair in staat om bij een laag vochtdeficit efficiënt te verdampen. Reldair heeft daarbij als enige producent referenties waar systemen al 30 jaar werken.

NOZZLE
ELKE RUIMTE TELT

5 JAAR GARANTIE
OP DRUPPELGROOTTE

EENVOUDIG ONDERHOUD
& MONTAGE

GESCHIKT VOOR ALLE
WATERKWALITEITEN

ENERGIE- &
WATERBESPAREND

OPTIMAAL
SPROEIBEELD

Revolutionaire nozzletechniek

De waterkwaliteit verschilt per regio én land enorm. Bovendien worden er in de industrie verschillende soorten water naast elkaar gebruikt. Deze hebben allen diverse pH-waardes (zuurgraad). Door een te hoge pH-waarde, ijzer en kalk konden kristallen zich soms aan de binnenkant van de nozzle hechten, wat weer van invloed kan zijn op het sproeibeeld. De gepatenteerde FP-nozzle die Reldair produceert, rekent af met dit euvel. Elke waterkwaliteit kan hij moeiteloos aan. Het sproeibeeld blijft consistent, de druppelgrootte blijft hetzelfde (gemiddeld 5 micron) en de kans op beschadiging van producten door bevochtiging is hiermee uitgesloten. Wij geven maar liefst 5 jaar garantie op de druppelgrootte. Daarbij werkt deze nozzle energiebesparend. Er wordt minder water gebruikt om hetzelfde effect te verkrijgen, namelijk een optimale koeling en bevochtiging van producten. De FP-nozzle is binnen het programma van Reldair uitwisselbaar en eenvoudig te installeren. De nozzle bestaat uit maar één onderdeel, waardoor tevens het onderhoud vereenvoudigd is. Voor meer informatie of overstappen naar deze nieuwe serie, mail of bel ons gerust.

INDUSTRY-line system

VOORDELEN FP-NOZZLE

Consistent sproeibeeld dankzij revolutionaire & gepatenteerde technologie

Interior Solutions Owner & Co-Owner
INDUSTRY-line system

R-100 & R-120 INDUSTRY-LINE SYSTEEM

Reldair heeft verschillende systemen in haar pakket. In de industriesector wordt veelal gebruik gemaakt van het Industry-line systeem. Dit is het beproefde en befaamde 120 BAR systeem dat al jaren geprezen wordt voor de fijne en egale mist, die zeer gelijkmatig wordt verspreid en niet neervalt op de producten.  Deze is groter en krachtiger dan het R-100 systeem, kwalitatief even hoogstaand, maar het is eenvoudiger van constructie en heeft een iets grovere druppel. Welk systeem het beste geschikt is voor uw situatie hangt af van diverse factoren. Wij geven u uiteraard graag advies over de beste oplossing.

INDUSTRY-line system

STANDAARD VOORZIENINGEN

Alle systemen van Reldair zijn standaard voorzien van de volgende opties:

Er zijn tevens speciale opties te verkrijgen;

Interior Solutions Owner & Co-Owner
Interior Solutions Owner & Co-Owner

HOE FIJN MOET MIST EIGENLIJK ZIJN?

Als we het hebben over de grootte van mistdruppels, waar hebben we het dan eigenlijk over? Allereerst spreken we in termen van micron, deze eenheid is zo groot als een duizendste van een millimeter. Wij zeggen; “De fijnste mist is de mist met het meest gelijkmatige sproeibeeld, waarbij de gemiddelde druppelgrootte kleiner is dan 5 micron.” Een sproeibeeld bestaat nooit uit druppels die allemaal even groot zijn.

Naast het creëren van het juiste sproeibeeld, is het belangrijk dat het sproeibeeld consistent blijft. Onze nozzles zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden in eigen beheer geproduceerd. Reldair biedt de kleinste druppelgrootte van Europa.

Druppelgrootte

Met de revolutionaire FP-serie van Reldair bespaart u water en dus energie. Daarnaast bestaat de FP-nozzle slechts uit één deel, waardoor overstappen op deze nieuwe nozzle en montage ervan zeer eenvoudig zijn.

Fan

Door een te hoge PH-waarde, ijzer of kalk, kunnen kristaldeeltjes zich aan de binnenkant van de nozzle hechten. Dit heeft invloed op het sproeibeeld. Dankzij de gepatenteerde technologie van Reldair is dat minimaal.

Nozzle

Interior Solutions Owner & Co-Owner
INDUSTRY-line system

WATERKWALITEIT

Om de werking van elk van de Industry-line systemen te garanderen, moet de kwaliteit van het uitgaande water constant op het juiste peil zijn. Elk gebied heeft namelijk een andere waterkwaliteit en vraagt dus ook om een andere aanpak. Middels waterontharders, filtratie en legionellabestrijding zorg je ervoor dat het water altijd van een goede kwaliteit is. Reldair levert hiervoor alle benodigdheden en kan berekeningen maken voor de gewenste waterontharding. 

INDUSTRY-line system

WERKING & MONTAGE EN ONDERHOUD

De werking van het Industry-line systeem is als volgt;
1. De computer of een luchtvochtigheidssensor meet de luchtvochtigheid in een ruimte en vergelijkt deze meting met de ingestelde waarde.
2. Via een voorraadvat met water en microfilter zorgt een pomp voor een constante druk. Hierdoor worden zeer kleine druppels gevormd.
3. Deze druppeltjes hebben bijna geen gewicht en blijven als mist hangen tot ze zijn verdampt. De verdampingsenergie zorgt tevens voor een temperatuurdaling.

Montage & werking
Naast het leveren van de systemen en producten, verzorgt Reldair desgewenst een snelle en kwalitatieve montage en onderhoudswerkzaamheden (aan de pompen). Onderhoud bestaat onder andere uit het controleren van het oliepeil en waterfilter en het reguliere onderhoud, zoals gebruikelijk is bij plunjerpompen. Zo blijven onze systemen up-to-date en zullen ze jaren goed kunnen draaien. Daarnaast denken we ook graag mee in uitbreidingen van uw huidige systeem.

Interior Solutions Owner & Co-Owner

Wij hebben verstand van micro- & minidruppels voor het bevorderen van binnenklimaten. Als geen ander geven wij water een rol in binnenklimaten waar groei, welzijn en resultaat belangrijk zijn. Water is voor ons een bron van mogelijkheden en we kunnen niet wachten om die met de wereld te delen.

We leveren advies en technische oplossingen van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van luchtvochtigheid voor de (glas)tuinbouw en industrie. Onze systemen ter verbetering van een binnenklimaat zijn standaard, onze oplossingen zijn echter maatwerk.

Door onze natuurwetenschappelijke kennis te verbinden met onze kennis van de praktijk, komen wij tot innovaties en oplossingen die optimale groei, welzijn en resultaat voor mens én plant opleveren. Wij bouwen bruggen, denken door, denken anders en kijken altijd of het nóg beter kan.

WHY

WHAT

HOW

REFERENTIES
Referenties

Wat onze klanten zeggen

Reldair staat wereldwijd al meer dan 30 jaar garant voor topkwaliteit op het gebied van luchtbevochtigingsinstallaties. Wij koppelen kennis en praktisch inzicht aan een innovatieve instelling. Benieuwd wat onze klanten over ons zeggen?

"Ik kies voor een Reldair omdat daarmee een constant klimaat bereikt kan worden en bevochtiging zonder warmte. Aangezien ik het systeem afgelopen half jaar 4000 uren heb laten draaien, is het voor mij ook een voordeel dat dit systeem energiebesparend is."
Dhr. I. Jacobs
Paddenstoelenkwekerij
"10 Jaar geleden hadden wij een ingewikkeld systeem van lucht en water. Nu hebben wij het systeem van Reldair, dat is veel eenvoudiger en gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. Producten drogen veel minder uit en kunnen soms maanden langer worden bewaard. Dat verdient zich dubbel en dwars terug!"
Dhr. J. Janssen
Veiling Zon Venlo
"We merken een duidelijk koelend effect en vollere bloemen"
Dhr. R. Van Dijk sr.

AL 30 JAAR UW PARTNER EN EXPERT IN
MICRO- EN MINIDRUPPELS

Reldair is specialist en koploper op het gebied van kwaliteit, kennis, innovatie en ontwikkeling van mist-, nevel- & sproeisystemen.

minidruppels

Geurbestrijding, stofreductie en sproei-ontvetting in de industrie

Voor geurbestrijding, stofreductie en sproei-ontvetting in de industrie biedt Reldair dé oplossing met op maat en naar wens gemaakte mistsystemen. Wat hebben rookgaskanalen, drukkerijen en recyclingbedrijven met elkaar gemeen? Dat ze allemaal baat hebben bij een mistsysteem van Reldair, namelijk voor het bestrijden van geur en stofreductie of om uitdroging (van papier bijvoorbeeld) te voorkomen. Voor bedrijven bijvoorbeeld die te maken hebben met de steeds strenger wordende milieu-eisen in verband met stankoverlast, kunnen we dit in een groot aantal gevallen oplossen met een geuronderdrukkend middel dat verneveld wordt middels onze nevelsystemen. Voor alle industriële doeleinden m.b.t. geurbestrijdingstofreductie en sproei-ontvetting biedt Reldair een oplossing en advies op maat. Voor deze systemen zijn geen bouwvergunningen of hoge kosten nodig.

BESTRIJDING
VAN STOF

BESTRIJDING
VAN GEUR

TEMPERATUUR
VERLAGEND

BREED
TOEPASBAAR

EENVOUDIGE
INSTALLATIE

INDUSTRY-LINE SYSTEM

GEURBESTRIJDING

Vaak is er slechts een bepaalde periode in het jaar of een beperkt aantal tijdstippen op een dag sprake van stankoverlast. In veel gevallen is dit eenvoudig en zonder hoge kosten structureel op te lossen. Middels de nevelsystemen van Reldair wordt er een geuronderdrukkend middel verneveld dat de overlast van stank minimaliseert.

Geen hoge investeringskosten nodig.

INDUSTRY-line system

STOFREDUCTIE

Voor stofbestrijding of stofreductie bieden de systemen van Reldair een perfecte uitkomst. In afvalverwerkings-bedrijven, de recyclingindustrie of biogasplantages wordt onze speciale stofreductie-nozzle al veelal toegepast. Niet alleen ter bestrijding van stof of ter preventie van stofwolken, maar ook voor het verbeteren van de arbeids-omstandigheden voor het personeel. Het productieproces wordt hierbij niet vochtig. Dit gebeurt met bevochtiging van de lucht met een druppel, die lang genoeg blijft zweven om stof aan zich te binden, wat een aanzienlijke vermindering van respirabel stof geeft. Deze toepassing vindt vooral plaats bij vuil- sorteer en recyclebedrijven. Daarnaast is dit systeem uitermate geschikt voor het verbeteren van de luchtvochtigheid, ter voorkoming van uitdroging van papier, zoals in drukkerijen, of (half)fabricaten.

INDUSTRY-line system

STOFREDUCTIE TIJDENS SORTERING

Tijdens het sorteren van pootgoed is een welbekend probleem het vrijkomen of ontstaan van stofwolken. De systemen van Reldair zorgen ervoor dat door het vernevelen van een zeer fijne mist stof aanzienlijk gereduceerd wordt, zonder dat de producten nat of vochtig worden. Een optimale oplossing voor een gezonde werkomgeving. Uitsluitend met RN-1800 systeem, waarbij onder een druk van 120 BAR de fijnste mist wordt geproduceerd, blijft het pootgoed droog. Overtollig vocht schade schaadt namelijk kostbaar pootgoed. Reldair adviseert graag welk systeem in welke situatie het beste geschikt is.

INDUSTRY-line system

STOFREDUCTIE TIJDENS OPSLAG

De systemen van Reldair zijn al tientallen jaren een betrouwbare toepassing om gewichtsverlies in pootgoed (zoals aardappelen), groenten en fruit sterk te reduceren. Bij aardappelen kan de hoeveelheid drukplekken zelfs verminderd worden tot maar liefst 50%, wat voor een betere opbrengst en dus een betere opbrengstprijs zorgt. Het systeem treedt in werking wanneer de gemeten relatieve luchtvochtigheid zakt onder de 95% en dus de dampspanning tussen de aardappel en de omgevingslucht te groot wordt. De luchtstroom uit de ventilatoren wordt door speciaal gemaakte nozzles voorzien van extra vocht. Deze in de drukgang bevochtigde luchtstroom gaat vervolgens via het kanaal de bewaarcel in. Juist door de uiterst fijne mist met een druppelgroote van 10 micron, wordt de beste verdeling verkregen. 

Interior Solutions Owner & Co-Owner

Geen productiestop en eenvoudig te installeren.

INDUSTRY-LINE SYSTEM

SPROEI-ONTVETTING

Dit modulaire sproeisysteem is multifunctioneel inzetbaar in diverse productieomgevingen waar het gewenst is om de (half)fabricaten te besproeien, desgewenst van alle kanten. Het systeem benevelt oppervlaktes met ontvettingschemie voor een goede oppervlaktehechting. Middels de doseerpomp en het slimme systeem werkt het perfect in verschillende productie-omgevingen. Deze sproei-installatie heeft meerdere nozzles waarvan de waterafgifte instelbaar van is. De sproei-unit wordt klantspecifiek gemaakt en is volledig naar wens aan te passen. Tijdens de installatie en testfase is de capaciteit van de nozzles ook nog aan te passen om zodoende het beste resultaat te creëren. Deze unit wordt vervolgens bedrijfsklaar geleverd en is daardoor snel ter plaatse en inzetbaar, waardoor eventuele stagnatie in uw productieproces tot een minimum beperkt wordt.

De systemen zijn standaard, onze oplossingen echter maatwerk!

Waarom

Kiezen voor de Industry-line van Reldair

Met een gemiddeld zeer kleine druppelgrootte zijn de systemen van Reldair in staat om bij een laag vochtdeficit efficiënt te verdampen. Reldair heeft daarbij als enige producent referenties waar systemen al 30 jaar werken.

NOZZLE
ELKE RUIMTE TELT

5 JAAR GARANTIE
OP DRUPPELGROOTTE

EENVOUDIG ONDERHOUD
& MONTAGE

GESCHIKT VOOR
ALLE WATERKWALITEITEN

ENERGIE- &
WATER-
BESPAREND

OPTIMAAL
SPROEIBEELD

Revolutionaire nozzletechniek

De waterkwaliteit verschilt per regio én land enorm. Bovendien worden er in de (glas)tuinbouw en industrie verschillende soorten water naast elkaar gebruikt. Deze hebben allen diverse pH-waardes (zuurgraad). Door een te hoge pH-waarde, ijzer en kalk konden kristallen zich soms aan de binnenkant van de nozzle hechten, wat weer van invloed kon zijn op het sproeibeeld. De gepatenteerde FP-nozzle die Reldair produceerd, rekent af met dit euvel. Elke waterkwaliteit kan hij moeiteloos aan. Het sproeibeeld blijft consistent, de druppelgrootte blijft hetzelfde (gemiddeld 5 micron) en de kans op beschadiging van producten door bevochtiging is hiermee uitgesloten. Wij geven maar liefst 5 jaar garantie op de druppelgrootte. Daarbij werkt deze nozzle energiebesparend. Er wordt minder water gebruikt om hetzelfde effect te verkrijgen, namelijk een optimale koeling en bevochtiging van producten. De FP-nozzle is binnen het programma van Reldair uitwisselbaar en eenvoudig te installeren. De nozzle bestaat uit maar één onderdeel, waardoor tevens het onderhoud vereenvoudigd is. Voor meer informatie of overstappen naar deze nieuwe serie, mail of bel ons gerust.

INDUSTRY-line system

VOORDELEN FP-NOZZLE

Consistent sproeibeeld dankzij revolutionaire & gepatenteerde technologie​

INDUSTRY-line system

R-100 & R-120 SYSTEEM

Reldair heeft verschillende systemen in haar pakket. In de industriesector wordt veelal gebruik gemaakt van het Industry-line systeem. Dit is het beproefde en befaamde 120 BAR systeem dat al jaren geprezen wordt voor de fijne en egale mist, die zeer gelijkmatig wordt verspreid en niet neervalt op de producten.  Deze is groter en krachtiger dan het R-100 systeem, kwalitatief even hoogstaand, maar het is eenvoudiger van constructie en heeft een iets grovere druppel. Welk systeem het beste geschikt is voor uw situatie hangt af van diverse factoren. Wij geven u uiteraard graag advies over de beste oplossing.

INDUSTRY-line system

STANDAARD VOORZIENINGEN SYSTEEM

Alle systemen van Reldair zijn standaard voorzien van de volgende opties:

Er zijn tevens speciale opties te verkrijgen;

HOE FIJN MOET MIST EIGENLIJK ZIJN?

Als we het hebben over de grootte van mistdruppels, waar hebben we het dan eigenlijk over? Allereerst spreken we in termen van micron, deze eenheid is zo groot als een duizendste van een millimeter. Wij zeggen; “De fijnste mist is de mist met het meest gelijkmatige sproeibeeld, waarbij de gemiddelde druppelgrootte kleiner is dan 5 micron.” Een sproeibeeld bestaat nooit uit druppels die allemaal even groot zijn.

Naast het creëren van het juiste sproeibeeld, is het belangrijk dat het sproeibeeld consistent blijft. Onze nozzles zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden in eigen beheer geproduceerd. Reldair biedt de kleinste druppelgrootte van Europa.

Druppelgrootte

Met de revolutionaire FP-serie van Reldair bespaart u water en dus energie. Daarnaast bestaat de FP-nozzle slechts uit één deel, waardoor overstappen op deze nieuwe nozzle en montage ervan zeer eenvoudig zijn.

Fan

Door een te hoge PH-waarde, ijzer of kalk, kunnen kristaldeeltjes zich aan de binnenkant van de nozzle hechten. Dit heeft invloed op het sproeibeeld. Dankzij de gepatenteerde technologie van Reldair is dat minimaal.

Nozzle

INDUSTRY-line system

WATERKWALITEIT

Om de werking van elk van de Industry-line systemen te garanderen, moet de kwaliteit van het uitgaande water constant op het juiste peil zijn. Elk gebied heeft namelijk een andere waterkwaliteit en vraagt dus ook om een andere aanpak. Middels waterontharders, filtratie en legionellabestrijding zorg je ervoor dat het water altijd van een goede kwaliteit is. Reldair levert hiervoor alle benodigdheden en kan berekeningen maken voor de gewenste waterontharding. 

INDUSTRY-line system

MONTAGE, ONDERHOUD & WERKING

De werking van het Industry-line systeem is als volgt; 
1. De computer of een luchtvochtigheidssensor meet de luchtvochtigheid in een ruimte en vergelijkt deze meting met de ingestelde waarde. 
2. Via een voorraadvat met water en microfilter zorgt een pomp voor een constante druk. Hierdoor worden zeer kleine druppels gevormd. 
3. Deze druppeltjes hebben bijna geen gewicht en blijven als mist hangen tot ze zijn verdampt. De verdampingsenergie zorgt tevens voor een temperatuurdaling.

Montage & werking
Naast het leveren van de systemen en producten, verzorgt Reldair desgewenst een snelle en kwalitatieve montage en onderhoudswerkzaamheden (aan de pompen). Onderhoud bestaat onder andere uit het controleren van het oliepeil en waterfilter en het reguliere onderhoud, zoals gebruikelijk is bij plunjerpompen. Zo blijven onze systemen up-to-date en zullen ze jaren goed kunnen draaien. Daarnaast denken we ook graag mee in uitbreidingen van uw huidige systeem.

Interior Solutions Owner & Co-Owner

Wij hebben verstand van micro- & minidruppels voor het bevorderen van binnenklimaten. Als geen ander geven wij water een rol in binnenklimaten waar groei, welzijn en resultaat belangrijk zijn. Water is voor ons een bron van mogelijkheden en we kunnen niet wachten om die met de wereld te delen.

We leveren advies en technische oplossingen van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van luchtvochtigheid voor de (glas)tuinbouw en industrie. Onze systemen ter verbetering van een binnenklimaat zijn standaard, onze oplossingen zijn echter maatwerk.

Door onze natuurwetenschappelijke kennis te verbinden met onze kennis van de praktijk, komen wij tot innovaties en oplossingen die optimale groei, welzijn en resultaat voor mens én plant opleveren. Wij bouwen bruggen, denken door, denken anders en kijken altijd of het nóg beter kan.

WHY

WHAT

HOW

REFERENTIES
Referenties

Wat onze klanten zeggen

Reldair staat wereldwijd al meer dan 30 jaar garant voor topkwaliteit op het gebied van luchtbevochtigingsinstallaties. Wij koppelen kennis en praktisch inzich aan een innovatieve instelling. Benieuwd wat onze klanten over ons zeggen?

"Ik kies voor een Reldair omdat daarmee een constant klimaat bereikt kan worden en bevochtiging zonder warmte. Aangezien ik het systeem afgelopen half jaar 4000 uren heb laten draaien, is het voor mij ook een voordeel dat dit systeem energiebesparend is."
Dhr. I. Jacobs
Paddenstoelenkwekerij
"10 Jaar geleden hadden wij een ingewikkeld systeem van lucht en water. Nu hebben wij het systeem van Reldair, dat is veel eenvoudiger en gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. Producten drogen veel minder uit en kunnen soms maanden langer worden bewaard. Dat verdient zich dubbel en dwars terug!"
Dhr. J. Janssen
Veiling Zon Venlo
"We merken een duidelijk koelend effect en vollere bloemen"
Dhr. R. Van Dijk sr.

AL 30 JAAR UW PARTNER EN EXPERT IN MICRO- EN MINIDRUPPELS

Reldair is specialist en koploper op het gebied van kwaliteit, kennis, innovatie en ontwikkeling van mist-, nevel- & sproeisystemen.

minidruppels

Geurbestrijding, stofreductie en sproei-ontvetting in de industrie

Voor geurbestrijding, stofreductie en sproei-ontvetting in de industrie biedt Reldair dé oplossing met op maat en naar wens gemaakte mistsystemen. Wat hebben rookgaskanalen, drukkerijen en recyclingbedrijven met elkaar gemeen? Dat ze allemaal baat hebben bij een mistsysteem van Reldair, namelijk voor het bestrijden van geur en stofreductie of om uitdroging (van papier bijvoorbeeld) te voorkomen. Voor bedrijven bijvoorbeeld die te maken hebben met de steeds strenger wordende milieu-eisen in verband met stankoverlast, kunnen we dit in een groot aantal gevallen oplossen met een geuronderdrukkend middel dat verneveld wordt middels onze nevelsystemen. Voor alle industriële doeleinden m.b.t. geurbestrijding, stofreductie en sproei-ontvetting biedt Reldair een oplossing en advies op maat. Voor deze systemen zijn geen bouwvergunningen of hoge kosten nodig.

BESTRIJDING
VAN STOF

BESTRIJDING
VAN GEUR

TEMPERATUUR
VERLAGEND

BREED
TOEPASBAAR

EENVOUDIGE
INSTALLATIE

INDUSTRY-LINE SYSTEM

GEURBESTRIJDING

Vaak is er slechts een bepaalde periode in het jaar of een beperkt aantal tijdstippen op een dag sprake van stankoverlast. In veel gevallen is dit eenvoudig en zonder hoge kosten structureel op te lossen. Middels de nevelsystemen van Reldair wordt er een geuronderdrukkend middel vernevel d, dat de overlast van stank minimaliseert.

Geen hoge investeringskosten nodig.

INDUSTRY-line system

STOFREDUCTIE

Voor stofbestrijding of stofreductie bieden de systemen van Reldair een perfecte uitkomst. In afvalverwerkings-bedrijven, de recyclingindustrie of biogasplantages wordt onze speciale stofreductie-nozzle al veelal toegepast. Niet alleen ter bestrijding van stof of ter preventie van stofwolken, maar ook voor het verbeteren van de arbeids-omstandigheden voor het personeel. Het productieproces wordt hierbij niet vochtig. Dit gebeurt met bevochtiging van de lucht met een druppel, die lang genoeg blijft zweven om stof aan zich te binden, wat een aanzienlijke vermindering van respirabel stof geeft. Deze toepassing vindt vooral plaats bij vuil- sorteer en recyclebedrijven. Daarnaast is dit systeem uitermate geschikt voor het verbeteren van de luchtvochtigheid, ter voorkoming van uitdroging van papier, zoals in drukkerijen, of (half)fabricaten.

INDUSTRY-line system

STOFREDUCTIE TIJDENS SORTERING

Tijdens het sorteren van pootgoed is een welbekend probleem het vrijkomen of ontstaan van stofwolken. De systemen van Reldair zorgen ervoor dat door het vernevelen van een zeer fijne mist stof aanzienlijk gereduceerd wordt, zonder dat de producten nat of vochtig worden. Een optimale oplossing voor een gezonde werkomgeving. Uitsluitend met RN-1800 systeem, waarbij onder een druk van 120 BAR de fijnste mist wordt geproduceerd, blijft het pootgoed droog. Overtollig vocht schade schaadt namelijk kostbaar pootgoed. Reldair adviseert graag welk systeem in welke situatie het beste geschikt is.

INDUSTRY-line system

STOFREDUCTIE TIJDENS OPSLAG

De systemen van Reldair zijn al tientallen jaren een betrouwbare toepassing om gewichtsverlies in pootgoed (zoals aardappelen), groenten en fruit sterk te reduceren. Bij aardappelen kan de hoeveelheid drukplekken zelfs verminderd worden tot maar liefst 50%, wat voor een betere opbrengst en dus een betere opbrengstprijs zorgt. Het systeem treedt in werking wanneer de gemeten relatieve luchtvochtigheid zakt onder de 95% en dus de dampspanning tussen de aardappel en de omgevingslucht te groot wordt. De luchtstroom uit de ventilatoren wordt door speciaal gemaakte nozzles voorzien van extra vocht. Deze in de drukgang bevochtigde luchtstroom gaat vervolgens via het kanaal de bewaarcel in. Juist door de uiterst fijne mist met een druppelgroote van 10 micron, wordt de beste verdeling verkregen. 

Geen productiestop en eenvoudig te installeren.

INDUSTRY-LINE SYSTEM

SPROEI-ONTVETTING

Dit modulaire sproeisysteem is multifunctioneel inzetbaar in diverse productieomgevingen waar het gewenst is om de (half)fabricaten te besproeien, desgewenst van alle kanten. Het systeem benevelt oppervlaktes met ontvettingschemie voor een goede oppervlaktehechting. Middels de doseerpomp en het slimme systeem werkt het perfect in verschillende productie-omgevingen. Deze sproei-installatie heeft meerdere nozzles waarvan de waterafgifte instelbaar van is. De sproei-unit wordt klantspecifiek gemaakt en is volledig naar wens aan te passen. Tijdens de installatie en testfase is de capaciteit van de nozzles ook nog aan te passen om zodoende het beste resultaat te creëren. Deze unit wordt vervolgens bedrijfsklaar geleverd en is daardoor snel ter plaatse en inzetbaar, waardoor eventuele stagnatie in uw productieproces tot een minimum beperkt wordt.

De systemen zijn standaard, onze oplossingen echter maatwerk!

Waarom

Kiezen voor de Industry-line van Reldair

Met een gemiddeld zeer kleine druppelgrootte zijn de systemen van Reldair in staat om bij een laag vochtdeficit efficiënt te verdampen. Reldair heeft daarbij als enige producent referenties waar systemen al 30 jaar werken.

Revolutionaire nozzletechniek

De waterkwaliteit verschilt per regio én land enorm. Bovendien worden er in de (glas)tuinbouw en industrie verschillende soorten water naast elkaar gebruikt. Deze hebben allen diverse pH-waardes (zuurgraad). Door een te hoge pH-waarde, ijzer en kalk konden kristallen zich soms aan de binnenkant van de nozzle hechten, wat weer van invloed kon zijn op het sproeibeeld. De gepatenteerde FP-nozzle die Reldair produceerd, rekent af met dit euvel. Elke waterkwaliteit kan hij moeiteloos aan. Het sproeibeeld blijft consistent, de druppelgrootte blijft hetzelfde (gemiddeld 5 micron) en de kans op beschadiging van producten door bevochtiging is hiermee uitgesloten. Wij geven maar liefst 5 jaar garantie op de druppelgrootte. Daarbij werkt deze nozzle energiebesparend. Er wordt minder water gebruikt om hetzelfde effect te verkrijgen, namelijk een optimale koeling en bevochtiging van producten. De FP-nozzle is binnen het programma van Reldair uitwisselbaar en eenvoudig te installeren. De nozzle bestaat uit maar één onderdeel, waardoor tevens het onderhoud vereenvoudigd is. Voor meer informatie of overstappen naar deze nieuwe serie, mail of bel ons gerust.

INDUSTRY-line system

VOORDELEN FP-NOZZLE

Consistent sproeibeeld dankzij revolutionaire & gepatenteerde technologie

INDUSTRY-line system

SYSTEEM

Reldair heeft verschillende systemen in haar pakket. In de industriesector wordt veelal gebruik gemaakt van het Industry-line systeem. Dit is het beproefde en befaamde 120 BAR systeem dat al jaren geprezen wordt voor de fijne en egale mist, die zeer gelijkmatig wordt verspreid en niet neervalt op de producten.  Deze is groter en krachtiger dan het R-100 systeem, kwalitatief even hoogstaand, maar het is eenvoudiger van constructie en heeft een iets grovere druppel. Welk systeem het beste geschikt is voor uw situatie hangt af van diverse factoren. Wij geven u uiteraard graag advies over de beste oplossing.

INDUSTRY-line system

STANDAARD VOORZIENINGEN SYSTEEM

Alle systemen van Reldair zijn standaard voorzien van de volgende opties:

Er zijn tevens speciale opties te verkrijgen;

HOE FIJN MOET MIST EIGENLIJK ZIJN?

Als we het hebben over de grootte van mistdruppels, waar hebben we het dan eigenlijk over? Allereerst spreken we in termen van micron, deze eenheid is zo groot als een duizendste van een millimeter. Wij zeggen; “De fijnste mist is de mist met het meest gelijkmatige sproeibeeld, waarbij de gemiddelde druppelgrootte kleiner is dan 5 micron.” Een sproeibeeld bestaat nooit uit druppels die allemaal even groot zijn.

Naast het creëren van het juiste sproeibeeld, is het belangrijk dat het sproeibeeld consistent blijft. Onze nozzles zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden in eigen beheer geproduceerd. Reldair biedt de kleinste druppelgrootte van Europa.

Druppelgrootte

Met de revolutionaire FP-serie van Reldair bespaart u water en dus energie. Daarnaast bestaat de FP-nozzle slechts uit één deel, waardoor overstappen op deze nieuwe nozzle en montage ervan zeer eenvoudig zijn.

Fan

Door een te hoge PH-waarde, ijzer of kalk, kunnen kristaldeeltjes zich aan de binnenkant van de nozzle hechten. Dit heeft invloed op het sproeibeeld. Dankzij de gepatenteerde technologie van Reldair is dat minimaal.

Nozzle

INDUSTRY-line system

WATERKWALITEIT

Om de werking van elk van de Industry-line systemen te garanderen, moet de kwaliteit van het uitgaande water constant op het juiste peil zijn. Elk gebied heeft namelijk een andere waterkwaliteit en vraagt dus ook om een andere aanpak. Middels waterontharders, filtratie en legionellabestrijding zorg je ervoor dat het water altijd van een goede kwaliteit is. Reldair levert hiervoor alle benodigdheden en kan berekeningen maken voor de gewenste waterontharding. 

INDUSTRY-line system

MONTAGE, ONDERHOUD & WERKING

De werking van het Industry-line systeem is als volgt; 
1. De computer of een luchtvochtigheidssensor meet de luchtvochtigheid in een ruimte en vergelijkt deze meting met de ingestelde waarde. 
2. Via een voorraadvat met water en microfilter zorgt een pomp voor een constante druk. Hierdoor worden zeer kleine druppels gevormd. 
3. Deze druppeltjes hebben bijna geen gewicht en blijven als mist hangen tot ze zijn verdampt. De verdampingsenergie zorgt tevens voor een temperatuurdaling.

Montage & werking
Naast het leveren van de systemen en producten, verzorgt Reldair desgewenst een snelle en kwalitatieve montage en onderhoudswerkzaamheden (aan de pompen). Onderhoud bestaat onder andere uit het controleren van het oliepeil en waterfilter en het reguliere onderhoud, zoals gebruikelijk is bij plunjerpompen. Zo blijven onze systemen up-to-date en zullen ze jaren goed kunnen draaien. Daarnaast denken we ook graag mee in uitbreidingen van uw huidige systeem.

Wij hebben verstand van micro- & minidruppels voor het bevorderen van binnenklimaten. Als geen ander geven wij water een rol in binnenklimaten waar groei, welzijn en resultaat belangrijk zijn. Water is voor ons een bron van mogelijkheden en we kunnen niet wachten om die met de wereld te delen.

WHY

We leveren advies en technische oplossingen van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van luchtvochtigheid voor de (glas)tuinbouw en industrie. Onze systemen ter verbetering van een binnenklimaat zijn standaard, onze oplossingen zijn echter maatwerk.

HOW

Door onze natuurwetenschappelijke kennis te verbinden met onze kennis van de praktijk, komen wij tot innovaties en oplossingen die optimale groei, welzijn en resultaat voor mens én plant opleveren. Wij bouwen bruggen, denken door, denken anders en kijken altijd of het nóg beter kan.

WHAT

REFERENTIES
Referenties

Wat onze klanten zeggen

Reldair staat wereldwijd al meer dan 30 jaar garant voor topkwaliteit op het gebied van luchtbevochtigingsinstallaties. Wij koppelen kennis en praktisch inzich aan een innovatieve instelling. Benieuwd wat onze klanten over ons zeggen?

"Ik kies voor een Reldair omdat daarmee een constant klimaat bereikt kan worden en bevochtiging zonder warmte. Aangezien ik het systeem afgelopen half jaar 4000 uren heb laten draaien, is het voor mij ook een voordeel dat dit systeem energiebesparend is."
Dhr. I. Jacobs
Paddenstoelenkwekerij
"10 Jaar geleden hadden wij een ingewikkeld systeem van lucht en water. Nu hebben wij het systeem van Reldair, dat is veel eenvoudiger en gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. Producten drogen veel minder uit en kunnen soms maanden langer worden bewaard. Dat verdient zich dubbel en dwars terug!"
Dhr. J. Janssen
Veiling Zon Venlo
"We merken een duidelijk koelend effect en vollere bloemen"
Dhr. R. Van Dijk sr.