Verkoeling voor terrassen en buitenplaatsen

TERRASKOELING MET NEVEL

LEGIONELLA-VRIJ * ANTI-INSECT * VERKOELEND
* DROGE OPPERVLAKTES * PLUG & PLAY

TERRASKOELING MET NEVEL

LEGIONELLA-VRIJ * ANTI-INSECT * VERKOELEND
* DROGE OPPERVLAKTES * PLUG & PLAY

Het bevorderen van een binnenklimaat is met de systemen van Reldair bijzonder eenvoudig. Middels nevelkoeling, fijne mist of koeling kan elk klimaat het gewenste resultaat verkrijgen.

OPTIMALE
LUCHTVOCHTIGHEID

EGALE, DROGE MIST
MICRODUPPELS

Icoon temperatuurverlagend of koelend. De systemen van Reldair werken koelend.

VERLAGING VAN
OMGEVINGSTEMPERATUUR

EFFECTIEF TEGEN
INSECTEN

ZELFSTUREND
PLUG & PLAY

MICRODRUPPELS
MINIDRUPPELS

Terraskoeling met het juiste vernevelingssysteem voor buiten én binnen.

Terraskoeling is in de zuidelijke landen inmiddels al de normaalste zaak. Met de steeds warmer wordende zomers hier in Nederland, is ook hier terraskoeling in opkomst. Reldair levert op maat gemaakte systemen, voor onder andere de horeca, om verdraagbare temperaturen te creëren op buitenplaatsen en terrassen. Gasten kunnen hierdoor langer op het terras blijven zitten en genieten. Door op het terras de omgevingslucht te bevochtigen, vindt er verdamping plaats en koelt de lucht af. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid en omgevingstemperatuur beïnvloed. Reldair levert modulaire systemen waarmee klimaatbeheersing binnen én buiten perfect gaat. Dankzij de revolutionaire nozzles van Reldair ontstaat er een egale, droge mist, of nevelkoeling, bestaande uit microdruppels, die niet neerslaat op het terras. Gasten, meubilair of gerechten worden dus niet nat! Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat met ons mistsysteem een koelend effect van maar liefst 8°C bereikt worden. Een mooi bijkomend voordeel is dat het mistsysteem (vliegende) insecten zoals muggen, vliegen, bijen en wespen kan afschrikken.

HORTI-line system

STALKOELING VOOR OPTIMAAL KLIMAAT

Door gebruik van een hoge waterdruk in combinatie met de gepatenteerde FP-nozzle van Reldair worden extreem fijne waterdruppels in de ruimte verneveld. Deze zeer fijne nevel is ideaal voor bijvoorbeeld de vermeerdering van planten. De nevel wordt goed in de ruimte verdeeld en vormt een egale deken van mist, zonder dat het gewas overmatig nat wordt. Uitdroging wordt hierdoor voorkomen en de groei bevorderd.

Revolutionaire nozzletechnologie die smart én gebruiksvriendelijk is. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

HORTI-line system

KOELEN IS ESSENTIEEL IN EEN KASKLIMAAT

Als secundair effect leveren de vernevelinginstallaties van Reldair een koelend effect. De latente energie die water nodig heeft om te verdampen, wordt aan de omgeving onttrokken. Het koelend effect, ook wel adiabatische koeling genoemd, kan maar liefst 8 °C graden zijn. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van een aantal factoren, zoals soort teelt, grootte van de kas, inrichting van de kas, etc. Reldair kan een juiste  beoordeling geven van de aspecten en de behoefte, en zodoende precies berekenen welke koelingsbehoefte er bestaat om zo een optimaal functionerend systeem te garanderen. Uiteraard zonder dat er schade kan ontstaan aan de gewassen. 

Een kas waarbij gebruik wordt van het mistsysteem van Reldair om de luchtvochtigheid op peil te houden. Lees hier waaom je zou moeten kiezen voor de systemen van Reldair.
Interior Solutions Owner & Co-Owner

De systemen zijn standaard, onze oplossingen echter maatwerk!

Waarom

Kiezen voor de systemen van Reldair

Met een gemiddeld zeer kleine druppelgrootte zijn de mistsystemen van Reldair in staat om bij een laag vochtdeficit efficiënt te verdampen. Reldair heeft daarbij als enige producent referenties waar systemen al 30 jaar werken.

NOZZLE
Reldair geeft vijf jaar garantie op de druppelgrootte van al haar systemen. Meer informatie daarover vind je op deze pagina.

5 JAAR GARANTIE
OP DRUPPELGROOTTE

Ditr is het icoon voor onderhoud en montage. Meer informatie over onderhoud en montage van de systemen van Reldair vindt u hier of mail ons.

EENVOUDIG ONDERHOUD
& MONTAGE

Dit is het icoon voor water. De systemen van Reldair zijn namelijk geschikt voor alle soorten water. Voor meer info mail ons gerust!

GESCHIKT VOOR ALLE
WATERKWALITEITEN

De systemen van Reldair zijn energie- en waterbesparend. Dat ziet u aan dit icoontje. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

ENERGIE- &
WATERBESPAREND

Dit is een icoon voor egale mist, mini- en microduppels. De systemen van Reldair leveren een optimaal sproeibeeld. Meer informatie vind je hier of mail ons gerust.

OPTIMAAL
SPROEIBEELD

Revolutionaire nozzletechniek

De waterkwaliteit verschilt per regio én land enorm. Bovendien worden er in de (glas)tuinbouw en industrie verschillende soorten water naast elkaar gebruikt. Deze hebben allen diverse pH-waardes (zuurgraad). Door een te hoge pH-waarde, ijzer of kalk kunnen kristallen zich soms aan de binnenkant van de nozzle hechten, wat weer van invloed kan zijn op het sproeibeeld. De gepatenteerde FP-nozzle die Reldair produceert, rekent af met dit euvel en kan elke waterkwaliteit moeiteloos aan. Het sproeibeeld blijft consistent, de druppelgrootte blijft hetzelfde (gemiddeld 5 micron) en de kans op beschadiging van producten door bevochtiging is hiermee uitgesloten. Wij geven maar liefst 5 jaar garantie op de druppelgrootte. Daarbij werkt deze RVS-nozzle energiebesparend. Er wordt minder water gebruikt om hetzelfde effect te verkrijgen, namelijk een optimale koeling en bevochtiging van producten. De FP-nozzle is binnen het programma van Reldair uitwisselbaar en eenvoudig te installeren. De nozzle bestaat uit maar één onderdeel, waardoor tevens het onderhoud vereenvoudigd is. Voor meer informatie of overstappen naar deze nieuwe serie, mail of bel ons gerust.

Wij hebben verstand van druppels!
HORTI-line system
VOORDELEN FP-NOZZLE
Deze foto laat de revolutionaire nozzle van Reldair zien, welke wordt gebruikt in onze mist- en nevelsystemen. Hier lees je er meer over.
Consistent sproeibeeld dankzij revolutionaire & gepatenteerde technologie
HORTI-line system
R-100 & R-120 HORTI-LINE SYSTEEM

Reldair biedt twee Horti-line systemen voor de horticulture-sector. De nadruk bij deze systemen ligt op de continuïteit van het op peil houden van de luchtvochtigheid. Dit resulteert in een betere opbrengst van gewassen. Welk systeem het beste geschikt is voor uw situatie hangt af van diverse factoren. Wij geven u uiteraard graag advies over de beste oplossing.

1. Het R-120 systeem
Een beproefd en befaamd 120 BAR systeem dat al jaren geprezen wordt voor de fijne en egale mist, die zeer gelijkmatig wordt verspreid en niet neervalt op gewassen.  

2. Het R-100 systeem
Dit systeem is een 100 BAR systeem, kwalitatief even hoogstaand als het R-120 systeem, maar eenvoudiger van constructie en heeft een iets grovere druppel.

horti-line system
STANDAARD VOORZIENINGEN SYSTEEM

Alle systemen van Reldair zijn standaard voorzien van de volgende opties:

Er zijn tevens speciale opties te verkrijgen;

Hier zie je het binnenwerk van de behuizing van ons systeem. Hier kun je meer lezen over de standaard voorzieningen van de systemen die reldair biedt.

Kies je pomp!

Small

2200
 • Pompset
 • UV-lamp
 • 100 m. slang
 • 2 Vernevelaars
 • Plug & Play

Large

2900
 • Pompset
 • UV-lamp
 • 150 m. slang
 • 3 Vernevelaars
 • Plug & Play

Extra Large

3500
 • Pompset
 • UV-lamp
 • 200 m. slang
 • 4 Vernevelaars
 • Plug & Play
HOE FIJN MOET MIST EIGENLIJK ZIJN?

Als we het hebben over de grootte van mistdruppels, waar hebben we het dan eigenlijk over? Allereerst spreken we in termen van micron, deze eenheid is zo groot als een duizendste van een millimeter. Wij zeggen; “De fijnste mist is de mist met het meest gelijkmatige sproeibeeld, waarbij de gemiddelde druppelgrootte kleiner is dan 5 micron.”. Een sproeibeeld bestaat nooit uit druppels die allemaal even groot zijn.

Naast het creëren van het juiste sproeibeeld, is het belangrijk dat het sproeibeeld consistent blijft. Onze nozzles zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden in eigen beheer geproduceerd. Reldair biedt de kleinste druppelgrootte van Europa.

Dit is een foto waarop je een blaadje uitvergroot ziet met daarop enkele druppels. De juiste druppelgrootte bij een mist- of nevelsysteem is namelijk van het grootste belang. Hier lees je meer over hoe fijn mist eigenlijk moet zijn.
Druppelgrootte

Met de revolutionaire FP-serie van Reldair bespaart u water en dus energie. Daarnaast bestaat de FP-nozzle slechts uit één deel, waardoor overstappen op deze nieuwe nozzle en montage ervan zeer eenvoudig zijn.

Het fanfogsysteem van Reldair. Een grote fan vernevelt een bijzonder fijne mist. Pootgoed wordt hierbij niet nat en er zal geen schade aan producten zijn. Bij klimaatbeheersing een onmisbaar systeem dat niet alleen nevelkoeling biedt maar ook bevochtiging van de kas.
Fan

Door een te hoge PH-waarde, ijzer of kalk, kunnen kristaldeeltjes zich aan de binnenkant van de nozzle hechten. Dit heeft invloed op het sproeibeeld. Dankzij de gepattenteerde technologie van Reldair is teruggebracht tot een minimum.

Dit is de revolutionaire nozzle van Reldair welke in onze mist- en nevelsystemen gebruikt wordt.
Nozzle
Reldair levert waterontharders, filtratie en alles benodigd voor legionellabestrijding om de waterkwaliteit op peil te houden. Hier lees je er meer over
HORTI-line system
WATERKWALITEIT OP PEIL HOUDEN

Zeker in de (glas)tuinbouw is het van belang om de waterkwaliteit op peil te houden, dit bevordert immers de groei en dus de opbrengst van gewassen. De waterkwaliteit verschilt enorm per regio en zelfs per land. Reden te meer dus om hier rekening mee te houden tijdens gebruik van het Horti-line systeem. Om de werking van het systeem te garanderen, moet de kwaliteit van het uitgaande water constant op het juiste peil blijven. Denk hierbij aan waterontharders, filtratie en legionellabestrijding. Reldair levert hiervoor alle benodigdheden en kan berekeningen maken voor de gewenste waterontharding. 

HORTI-line system
MONTAGE, ONDERHOUD & WERKING

Montage & onderhoud systeem
Naast het leveren van de systemen, verzorgt Reldair desgewenst snelle en kwalitatieve montage en onderhoudswerkzaamheden (aan de pompen). Daarnaast is  onderhoud van het Horti-line systeem erg belangrijk. Dit bestaat uit het controleren van het oliepeil en waterfilter en het reguliere onderhoud zoals gebruikelijk is bij plunjerpompen. Zo blijven onze systemen up-to-date en zullen ze jaren goed kunnen draaien. 

Werking systeem:
De computer of een luchtvochtigheidssensor meet de luchtvochtigheid in een ruimte en vergelijkt deze meting met de ingestelde waarde. Via een voorraadvat met water en microfilter zorgt een pomp voor een constante druk. Hierdoor worden zeer kleine druppels gevormd. Deze druppeltjes hebben bijna geen gewicht en blijven als mist hangen tot ze zijn verdampt. De verdampingsenergie zorgt tevens voor een temperatuurdaling.

Naast het leveren van de systemen en producten, kan Reldair desgewenst een snelle en kwalitatieve montage en onderhoudswerkzaamheden (aan de pompen) verzorgen. Hier lees je er meer over.

Wij hebben verstand van micro- & minidruppels voor het bevorderen van binnenklimaten. Als geen ander geven wij water een rol in binnenklimaten waar groei, welzijn en resultaat belangrijk zijn. Water is voor ons een bron van mogelijkheden en we kunnen niet wachten om die met de wereld te delen.

We leveren advies en technische oplossingen van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van luchtvochtigheid voor de (glas)tuinbouw en industrie. Onze systemen ter verbetering van een binnenklimaat zijn standaard, onze oplossingen zijn echter maatwerk.

Door onze natuurwetenschappelijke kennis te verbinden met onze kennis van de praktijk, komen wij tot innovaties en oplossingen die optimale groei, welzijn en resultaat voor mens én plant opleveren. Wij bouwen bruggen, denken door, denken anders en kijken altijd of het nóg beter kan.

WHY
WHAT
HOW
Referenties
Referenties
Wat onze klanten zeggen

Reldair staat wereldwijd al meer dan 30 jaar garant voor topkwaliteit op het gebied van luchtbevochtigingsinstallaties. Wij koppelen kennis en praktisch inzicht aan een innovatieve instelling. Benieuwd wat onze klanten over ons zeggen?

"Bij Baas geloven we in de kracht van puur tuingeluk en willen we iedereen het hele jaar door blij maken met bloeiende seizoensplanten voor tuin, balkon en terras. Dat begint natuurlijk bij het goed laten groeien van onze stekjes. Door het nevelen van water, middels het ingenieuze systeem van Reldair, hebben onze stekken al een voorsprong."
Plantje van Baas Plantenkwekerij. Dit bedrijf is erg tevreden over het gebruik van het mistsyteem van Reldair. Ze houden hiermee de juiste luchtvochtigheid in de kas en de fijne nevel zorgt voor een optimaal kasklimaat
Dhr. D. Baas
Baas Potplantenkwekerij BV.
"10 Jaar geleden hadden wij een ingewikkeld systeem van lucht en water. Nu hebben wij het systeem van Reldair, dat is veel eenvoudiger en gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. Producten drogen veel minder uit en kunnen soms maanden langer worden bewaard. Dat verdient zich dubbel en dwars terug!"
Een kas waarbij gebruik wordt van het mistsysteem van Reldair om de luchtvochtigheid op peil te houden. Lees hier waarom je zou moeten kiezen voor de systemen van Reldair.
Dhr. J. Janssen
Veiling Zon Venlo
"We merken een duidelijk koelend effect en vollere bloemen"
Een kas waarbij gebruik wordt van het mistsysteem van Reldair om de luchtvochtigheid op peil te houden. Lees hier waaom je zou moeten kiezen voor de systemen van Reldair.
Dhr. R. Van Dijk sr.

AL 30 JAAR UW PARTNER EN EXPERT IN MICRO- EN MINIDRUPPELS

Reldair Systems is specialist en koploper op het gebied van kwaliteit, kennis, innovatie en ontwikkeling van mist-, nevel- & sproeisystemen.

In een kas of bij sortering van fruit en groente, is de juiste luchtvochtigheid van groot belang. De mistsystemen van Reldair zorgen voor de juiste temperatuur in een kasklimaat en een bijzonder egale mist.
MICRODRUPPELS

Klimaatbeheersing met de juiste luchtvochtigheid en nevelkoeling

Voor een optimaal kasklimaat en om gewassen beter tot bloei te brengen, is luchtvochtigheid en de beheersing ervan essentieel.  Luchtvochtigheid beïnvloedt namelijk direct en indirect de productie en de kwaliteit van het gewas. Door in de kas de lucht te bevochtigen, vindt er verdamping plaats en koelt de lucht af. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid en omgevingstemperatuur beïnvloed. Reldair levert modulaire systemen aan tuinders waarmee de luchtvochtigheid perfect te beheersen is. Dankzij revolutionaire nozzles ontstaat er een egale, droge mist, die niet neerslaat op het gewas. Bovendien kan met ons mistsysteem een koelend effect van maar liefst 8°C bereikt worden. 

Het bevorderen van een binnenklimaat is met de systemen van Reldair bijzonder eenvoudig. Middels nevelkoeling, fijne mist of koeling kan elk klimaat het gewenste resultaat verkrijgen.

OPTIMALE
LUCHTVOCH-
TIGHEID

EGALE, DROGE MIST
MICRODUPPELS

Icoon temperatuurverlagend of koelend. De systemen van Reldair werken koelend.

VERLAGING VAN
TEMPERATUUR

De systemen van Reldair zijn energie- en waterbesparend. Dat ziet u aan dit icoontje. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

UNIFORM
KLIMAAT

ZELFSTUREND
PLUG & PLAY

Dit is de hoofdfoto van deze pagina, (glas)tuinbouw. Afgebeeld zijn jonge planten in een kas die bevochtigt wordt met een mistsysteem van Reldair. Hier lees je meer over de systemen die Reldair biedt om te bevochtigen of koelen in een kasklimaat.
HORTI-line system

LUCHTVOCHTIGHEID IN DE KAS

Door gebruik van een hoge waterdruk in combinatie met de gepatenteerde FP-nozzle van Reldair worden extreem fijne waterdruppels in de ruimte verneveld. Deze zeer fijne nevel is ideaal voor bijvoorbeeld de vermeerdering van planten. De nevel wordt goed in de ruimte verdeeld en vormt een egale deken van mist, zonder dat het gewas overmatig nat wordt. Uitdroging wordt hierdoor voorkomen en de groei bevorderd.

Revolutionaire nozzletechnologie die smart én gebruiksvriendelijk is. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.​

HORTY-line system

KLIMAATBEHEERSING MET NEVELKOELING

Als secundair effect leveren de vernevelinginstallaties van Reldair een koelend effect. De latente energie die water nodig heeft om te verdampen, wordt aan de omgeving onttrokken. Het koelend effect, ook wel adiabatische koeling genaamd, kan maar liefst 8 °C graden zijn. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van een aantal factoren, zoals soort teelt, grootte van de kas, inrichting van de kas, etc. Reldair kan een juiste  beoordeling geven van de aspecten en de behoefte, en zodoende precies berekenen welke koelingsbehoefte er bestaat om zo een optimaal functionerend systeem te garanderen. Uiteraard zonder dat er schade kan ontstaan aan de gewassen. 

Een kas waarbij gebruik wordt van het mistsysteem van Reldair om de luchtvochtigheid op peil te houden. Lees hier waaom je zou moeten kiezen voor de systemen van Reldair.

De systemen zijn standaard, onze oplossingen echter maatwerk!​

Waarom

Kiezen voor de Horti-line systemen van Reldair

Met gemiddeld een zeer kleine druppelgrootte zijn de systemen van Reldair in staat om bij een laag vochtdeficit efficiënt te verdampen. Reldair heeft daarbij als enige producent referenties waar systemen al 30 jaar werken.

Revolutionaire nozzletechniek

De waterkwaliteit verschilt per regio én land enorm. Bovendien worden er in de (glas)tuinbouw en industrie verschillende soorten water naast elkaar gebruikt. Deze hebben allen diverse pH-waardes (zuurgraad). Door een te hoge pH-waarde, ijzer en kalk konden kristallen zich soms aan de binnenkant van de nozzle hechten, wat weer van invloed kon zijn op het sproeibeeld. De gepatenteerde FP-nozzle die Reldair produceert, rekent af met dit euvel. Elke waterkwaliteit kan hij moeiteloos aan. Het sproeibeeld blijft consistent, de druppelgrootte blijft hetzelfde (gemiddeld 5 micron) en de kans op beschadiging van producten door bevochtiging is hiermee uitgesloten. Wij geven maar liefst 5 jaar garantie op de druppelgrootte. Daarbij werkt deze nozzle energiebesparend. Er wordt minder water gebruikt om hetzelfde effect te verkrijgen, namelijk een optimale koeling en bevochtiging van producten. De FP-nozzle is binnen het programma van Reldair uitwisselbaar en eenvoudig te installeren. De nozzle bestaat uit maar één onderdeel, waardoor tevens het onderhoud vereenvoudigd is. Voor meer informatie of overstappen naar deze nieuwe serie, mail of bel ons gerust.

INDUSTRY-line system

VOORDELEN FP-NOZZLE

Deze foto laat de revolutionaire nozzle van Reldair zien, welke wordt gebruikt in onze mist- en nevelsystemen. Hier lees je er meer over.

Consistent sproeibeeld dankzij revolutionaire & gepatenteerde technologie

INDUSTRY-line system

SYSTEEM

Reldair biedt twee Horti-line systemen voor de horticultuur-sector. De nadruk bij deze systemen ligt op de continuïteit van het op peil houden van de luchtvochtigheid. Dit resulteert in een betere opbrengst van gewassen. Welk systeem het beste geschikt is voor uw situatie hangt af van diverse factoren. Wij geven u uiteraard graag advies over de beste oplossing.

1. Het R-120 systeem
Een beproefd en befaamd 120 BAR systeem dat al jaren geprezen wordt voor de fijne en egale mist, die zeer gelijkmatig wordt verspreid en niet neervalt op gewassen.  

2. Het R-100 systeem
Dit systeem is een 100 BAR systeem, kwalitatief even hoogstaand als het R-100 systeem, maar eenvoudiger van constructie en heeft een iets grovere druppel.

INDUSTRY-line system

STANDAARD VOORZIENINGEN SYSTEEM

Alle systemen van Reldair zijn standaard voorzien van de volgende opties:

Er zijn tevens speciale opties te verkrijgen;

Hier zie je het binnenwerk van de behuizing van ons systeem. Hier kun je meer lezen over de standaard voorzieningen van de systemen die reldair biedt.
HOE FIJN MOET MIST EIGENLIJK ZIJN?

Als we het hebben over de grootte van mistdruppels, waar hebben we het dan eigenlijk over? Allereerst spreken we in termen van micron, deze eenheid is zo groot als een duizendste van een millimeter. Wij zeggen; “De fijnste mist is de mist met het meest gelijkmatige sproeibeeld, waarbij de gemiddelde druppelgrootte kleiner is dan 5 micron.” Een sproeibeeld bestaat nooit uit druppels die allemaal even groot zijn.

Naast het creëren van het juiste sproeibeeld, is het belangrijk dat het sproeibeeld consistent blijft. Onze nozzles zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden in eigen beheer geproduceerd. Reldair biedt de kleinste druppelgrootte van Europa.

Dit is een foto waarop je een blaadje uitvergroot ziet met daarop enkele druppels. De juiste druppelgrootte bij een mist- of nevelsysteem is namelijk van het grootste belang. Hier lees je meer over hoe fijn mist eigenlijk moet zijn.
Druppelgrootte

Met de revolutionaire FP-serie van Reldair bespaart u water en dus energie. Daarnaast bestaat de FP-nozzle slechts uit één deel, waardoor overstappen op deze nieuwe nozzle en montage ervan zeer eenvoudig zijn.

Het fanfogsysteem van Reldair. Een grote fan vernevelt een bijzonder fijne mist. Pootgoed wordt hierbij niet nat en er zal geen schade aan producten zijn. Bij klimaatbeheersing een onmisbaar systeem dat niet alleen nevelkoeling biedt maar ook bevochtiging van de kas.
Fan

Door een te hoge PH-waarde, ijzer of kalk, kunnen kristaldeeltjes zich aan de binnenkant van de nozzle hechten. Dit heeft invloed op het sproeibeeld. Dankzij de gepatenteerde technologie van Reldair is dat minimaal.

Dit is de revolutionaire nozzle van Reldair welke in onze mist- en nevelsystemen gebruikt wordt.
Nozzle
Reldair levert waterontharders, filtratie en alles benodigd voor legionellabestrijding om de waterkwaliteit op peil te houden. Hier lees je er meer over
INDUSTRY-line system

WATERKWALITEIT OP PEIL

Zeker in de (glas)tuinbouw is het van belang om de waterkwaliteit op peil te houden, dit bevordert immers de groei en dus de opbrengst van gewassen. De waterkwaliteit verschilt eneorm per regio en zelfs per land. Reden te meer dus om hier rekening mee te houden tijdens gebruik van het Horti-line systeem. Om de werking van het systeem te garanderen, moet de kwaliteit van het uitgaande water constant op het juiste peil blijven. Denk hierbij aan waterontharders, filtratie en legionellabestrijding. Reldair levert hiervoor alle benodigdheden en kan berekeningen maken voor de gewenste waterontharding. 

Geen productiestop en eenvoudig te installeren.

INDUSTRY-line system

MONTAGE, ONDERHOUD & WERKING

Montage & onderhoud systeem
Naast het leveren van de systemen, verzorgt Reldair desgewenst snelle en kwalitatieve montage en onderhoudswerkzaamheden (aan de pompen). Daarnaast is  onderhoud van het Horti-line systeem erg belangrijk. Dit bestaat uit het controleren van het oliepeil en waterfilter en het reguliere onderhoud zoals gebruikelijk is bij plunjerpompen. Zo blijven onze systemen up-to-date en zullen ze jaren goed kunnen draaien. 

Werking systeem:
De computer of een luchtvochtigheidssensor meet de luchtvochtigheid in een ruimte en vergelijkt deze meting met de ingestelde waarde. Via een voorraadvat met water en microfilter zorgt een pomp voor een constante druk. Hierdoor worden zeer kleine druppels gevormd. Deze druppeltjes hebben bijna geen gewicht en blijven als mist hangen tot ze zijn verdampt. De verdampingsenergie zorgt tevens voor een temperatuurdaling.

Wij hebben verstand van micro- & minidruppels voor het bevorderen van binnenklimaten. Als geen ander geven wij water een rol in binnenklimaten waar groei, welzijn en resultaat belangrijk zijn. Water is voor ons een bron van mogelijkheden en we kunnen niet wachten om die met de wereld te delen.

We leveren advies en technische oplossingen van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van luchtvochtigheid voor de (glas)tuinbouw en industrie. Onze systemen ter verbetering van een binnenklimaat zijn standaard, onze oplossingen zijn echter maatwerk.

Door onze natuurwetenschappelijke kennis te verbinden met onze kennis van de praktijk, komen wij tot innovaties en oplossingen die optimale groei, welzijn en resultaat voor mens én plant opleveren. Wij bouwen bruggen, denken door, denken anders en kijken altijd of het nóg beter kan.

WHY

WHAT

HOW

REFERENTIES
Referenties
Wat onze klanten zeggen

Reldair staat wereldwijd al meer dan 30 jaar garant voor topkwaliteit op het gebied van luchtbevochtigingsinstallaties. Wij koppelen kennis en praktisch inzicht aan een innovatieve instelling. Benieuwd wat onze klanten over ons zeggen?

"Bij Baas geloven we in de kracht van puur tuingeluk en willen we iedereen het hele jaar door blij maken met bloeiende seizoensplanten voor tuin, balkon en terras. Dat begint natuurlijk bij het goed laten groeien van onze stekjes. Door het nevelen van water, middels het ingenieuze systeem van Reldair, hebben onze stekken al een voorsprong."
Plantje van Baas Plantenkwekerij. Dit bedrijf is erg tevreden over het gebruik van het mistsyteem van Reldair. Ze houden hiermee de juiste luchtvochtigheid in de kas en de fijne nevel zorgt voor een optimaal kasklimaat
Dhr. D. Baas
Baas Plantenkwekerij BV
"10 Jaar geleden hadden wij een ingewikkeld systeem van lucht en water. Nu hebben wij het systeem van Reldair, dat is veel eenvoudiger en gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. Producten drogen veel minder uit en kunnen soms maanden langer worden bewaard. Dat verdient zich dubbel en dwars terug!"
Een kas waarbij gebruik wordt van het mistsysteem van Reldair om de luchtvochtigheid op peil te houden. Lees hier waarom je zou moeten kiezen voor de systemen van Reldair.
Dhr. J. Janssen
Veiling Zon Venlo
"We merken een duidelijk koelend effect en vollere bloemen"
Een kas waarbij gebruik wordt van het mistsysteem van Reldair om de luchtvochtigheid op peil te houden. Lees hier waaom je zou moeten kiezen voor de systemen van Reldair.
Dhr. R. Van Dijk sr.
MICRODRUPPELS

Terraskoeling met het juiste vernevelingssysteem voor
buiten én binnen.

Terraskoeling is in de zuidelijke landen inmiddels al de normaalste zaak. Met de steeds warmer wordende zomers hier in Nederland, is ook hier terraskoeling in opkomst. Reldair levert op maat gemaakte systemen, voor onder andere de horeca, om verdraagbare temperaturen te creëren op terrassen en buitenplaasten. Gasten kunnen hierdoor langer genieten. Door op het terras de omgevingslucht te bevochtigen, vindt er verdamping plaats en koelt de lucht af. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid en omgevingstemperatuur beïnvloed. Reldair levert modulaire systemen waarmee klimaatbeheersing binnen én buiten perfect gaat. Dankzij de revolutionaire nozzles van Reldair ontstaat er een egale, droge mist, of nevelkoeling, bestaande uit microdruppels, die niet neerslaat op het terras. Gasten, meubilair of gerechten worden dus niet nat! Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat met ons mistsysteem een koelend effect van maar liefst 8°C bereikt worden. 

Het bevorderen van een binnenklimaat is met de systemen van Reldair bijzonder eenvoudig. Middels nevelkoeling, fijne mist of koeling kan elk klimaat het gewenste resultaat verkrijgen.

OPTIMALE
LUCHTVOCHTIG-
HEID

EGALE, DROGE MIST VAN
MICRODRUPPELS

Icoon temperatuurverlagend of koelend. De systemen van Reldair werken koelend.

VERLAGING VAN
TEMPERATUUR

EFFECTIEF
TEGEN INSECTEN

ZELFSTUREND
PLUG & PLAY

Kies je pomp!

Small

2200
 • Pompset
 • UV-lamp
 • 100 m. slang
 • 2 Vernevelaars
 • Plug & Play

Large

2900
 • Pompset
 • UV-lamp
 • 150 m. slang
 • 3 Vernevelaars
 • Plug & Play

Extra Large

3500
 • Pompset
 • UV-lamp
 • 200 m. slang
 • 4 Vernevelaars
 • Plug & Play
Waarom

Kiezen voor de systemen van Reldair

Met gemiddeld een zeer kleine druppelgrootte zijn de mistsystemen van Reldair in staat om bij een laag vochtdeficit efficiënt te verdampen. Reldair heeft daarbij als enige producent referenties waar systemen al 30 jaar werken.

Revolutionaire nozzletechnologie die smart én gebruiksvriendelijk is. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Wij hebben verstand van micro- & minidruppels voor het bevorderen van binnenklimaten. Als geen ander geven wij water een rol in binnenklimaten waar groei, welzijn en resultaat belangrijk zijn. Water is voor ons een bron van mogelijkheden en we kunnen niet wachten om die met de wereld te delen.

WHY

We leveren advies en technische oplossingen van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van luchtvochtigheid voor de (glas)tuinbouw en industrie. Onze systemen ter verbetering van een binnenklimaat zijn standaard, maar onze oplossingen zijn echter maatwerk.

WHAT

Door onze natuurwetenschappelijke kennis te verbinden met onze kennis van de praktijk, komen wij tot innovaties en oplossingen die optimale groei, welzijn en resultaat voor mens én plant opleveren. Wij bouwen bruggen, denken door, denken anders en kijken altijd of het nóg beter kan.

HOW